Kiezen voor een warmtepomp? Een goed idee!

Kiezen voor een warmtepomp? Een goed idee!

Is je huidige stookolieketel of gasinstallatie aan vervanging toe?

Wie vandaag op zoek gaat naar een nieuwe manier van verwarmen (of koelen) komt al snel uit bij een warmtepomp. Maar is een warmtepomp vandaag wel een slimme investering?

Dat de energienormen elk jaar strenger worden, weet ondertussen iedereen. Logisch, want fossiele brandstoffen zijn enorm belastend voor het milieu.

Om te beslissen of een warmtepomp vandaag een goede optie is, leggen we eerst nog even de werking uit. Een warmtepomp onttrekt thermische warmte uit de lucht, het water of de aarde en zet deze om in warme of koude lucht binnen, of zorgt voor je warm water dat je kan gebruiken voor je vloerverwarming en je douche. Een duurzame manier om je woning future-proof te maken. Een warmtepomp kan aangesloten worden op je huidige chauffagenet of op een vloerverwarmingssysteem. Vloeren of muren openbreken is vaak zelfs helemaal niet nodig. Wist je trouwens dat de levensduur van een warmtepomp gemakkelijk 20 jaar is?

Om een optimaal rendement te behalen van je warmtepomp kijken we steeds naar je huidige situatie. Een goed geïsoleerde woning is vaak een vereiste voor een beter rendement. Heb je zonnepanelen? Dan zorgt deze gratis groene stroom voor de aandrijving van je warmtepomp en verhoog je het rendement aanzienlijk. Dankzij ons aanbod energiemanagement zorgen we er samen voor dat je productie en verbruik van je energie slim gemeten en gestuurd kunnen worden. We komen graag bij je langs om jouw situatie te bekijken en samen te zoeken naar de meest gepaste oplossing.

Blogs

Enkele van onze nieuwtjes

Categorie

Rebranding Strøm

DL Security wordt Strøm! In 1988 richtte Lorenzo DL Security op. Vanuit een bijberoep ontstond al snel de passie om volledig zelfstandig aan de slag te gaan binnen de sector van alarmsystemen.

Lees meer